B Sınıfı Ehliyet

    Mavi Ay Konya Sürücü Kursu olarak, sürücü adaylarının yolculuğunda güvenli ve profesyonel rehberleriyiz. B sınıfı ehliyet kursumuzda eğitim verirken trafikteki başarınızı ve güvenliğinizi uzman eğitmenlerimizle garanti altına alıyoruz.

    B sınıfı otomobil ehliyeti almak isteyen adayların sürücü kursumuza kayıt yaptırması gerekmektedir. Sürücü kursuna kayıt yaptıran adaylar, 34 saatlik teorik ders ve 14 saatlik direksiyon dersi alır. 14 saatlik direksiyon dersi sonrasında fazladan ders almak isteyen kursiyerlerimiz özel direksiyon eğitimlerimizden faydalanabilir. Derslerin ardından sınav süreci başlar ve başarılı olan adaylar ehliyetlerini alabilirler.

    Kursiyer kayıtlarımız her ayın 1’i ile 10’u arasından tamamlanır. Diğer günlerde kayıt yapan kursiyerlerimizin kaydı, bir sonraki ay için açılan kontenjana dahil edilir.

    B Ehliyeti Almak İçin Gerekli Şartlar

    B sınıfı ehliyet almak için sürücü adaylarının en az 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Bunun yanında, adayların en az ilkokul mezunu olmaları ve araç kullanmaya engel bir sağlık sorununun bulunmaması sürücü belgesi şartları arasında yer almaktadır.

    B Sınıfı Ehliyet Kursu Kaydı İçin Gerekli Evraklar

    • Sağlık kuruluşlarından alınmış sağlık raporu
    • 3 adet biyometrik fotoğraf
    • Nüfus cüzdanı fotokopisi
    • İkametgâh belgesi (E-Devlet Üzerinden Alınabilir)
    • Öğrenim belgesi veya diploma fotokopisi

    B Sınıfı Ehliyet ile Hangi Araçlar Kullanılabilir?

    Bu ehliyet sınıfına sahip olan sürücüler, aşağıdaki araçları kullanabilir:

    Otomobil (B): Manuel ve otomatik vites otomobiller.

    Kamyonet (B) : Yük taşımacılığı veya kişisel kullanımlarda tercih edilen kamyonetler.

    ATV (B1): Ağırlığı 400 kilogramı aşmayan ve motor gücü 15 Kw’ı geçmeyen dört tekerlekli motosikletler.

    Moped (M): Moped olarak adlandırılan küçük hacimli motosikletler. Eğer motosiklet elektrikliyse motor gücü 4Kw’ı, içten yanmalıysa 50cm3 motor hacmini geçmemelidir.

    B Sınıfı Ehliyet Çıkartma Süreci ve Harç Ücretleri

    Sürücü kursumuzda teorik ve direksiyon sınavlarını başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerlerimiz, sürücü sertifikası almaya hak kazanırlar. Sürücü sertifikası, adaylara kursumuz tarafından teslim edilir.

    Sertifika aldıktan sonra adayların ehliyetini çıkartması için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü Randevu Sayfası‘ndan randevu almaları gerekmektedir. Randevu zamanı gelmeden önce, B sınıfı ehliyet almak için gereken harç ücretini Ziraat Bankası ATM’lerinden veya internet şubesinden ödemeleri önemlidir. 2023 yılı için Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre B sınıfı ehliyet harç ücreti 2.489,90 TL olarak belirlenmiştir. Harç ücretine ek olarak 624TL değerli kağıt bedeli ve 145 TL vakıf ücreti olmak üzere toplamda 3.258,9 TL ödeme yapılması gerekmektedir.

    WhatsApp İletişim